Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2018 16:19 - Тропическият остров Барбадос
Автор: corsicasky Категория: Забавление   
Прочетен: 4163 Коментари: 1 Гласове:
-4

Последна промяна: 15.03.2018 16:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Барбадос е островна страна, част от островите Малки Антили.
Барбадос е с дължина 34 km и широчина 23 km, което прави приблизително площ от 700 квадратни километра. Разположен в западната част на Северния Атлантически океан и на 100 km източно от Карибско море. Намира се на 168 km източно от островите Сейнт Винсент и Гренадини и на 380 km североизточно от Тринидад и Тобаго.

image

Климатът е тропичен, с дъждовен период от юни до ноември и сух период от декември до май. Количеството на валежите през дъждовния период е сериозно и допринася за буйната зеленина и вечната влага на острова. Барбадос често е пощадяван от най-лошите ефекти на тропическите бури и урагани в региона по време на дъждовния период. Неговото по-източно разположение в сравнение с останалите Карибски острови го поставя извън основната зона на честите урагани.

По-голямата част от острова е обградена от коралови рифове. Западното крайбрежие привлича с плажовете с бял пясък, но източният бряг е скалист.



image

Барбадос отдавна е наречен "Земя на летящата риба", не само защото водите около острова преливат от риба, а защото това е и националното ястие. Толкова лесно би могло да се нарече земя на розовите плажове, когато луксозните му прахообразни меки пясъци се разпалват в залязващото слънце.                                                                       image                                                                                                    

image
Искрящите тюркоазени води, буйните цветни градини, ослепителния нощен живот и едно дълбоко вкоренено островно наследство определят и това малко парче рая - най-източния остров в Малките Антили. От столицата на световното наследство на ЮНЕСКО до красивото си източно крайбрежие до богатата си културна атмосфера, Барбадос е красива ваканционна дестинация.

image


Bottom Bay е широк и просторен плаж, разположен на южното крайбрежие, непосредствено до  плажа Crane. Това е полу-затворен плаж, ограден от извисяващи се палми и коралови скали с панорамна гледка към южния бряг.

image

Нежните вълни се усукват успокояващо на брега, добавяйки към спокойното спокойствие на залива, но тегленето на течения е изключително силно, така че плуването не се препоръчва, въпреки че е разрешено за тези, които желаят да плуват на свой риск. Bottom Bay привлича тези, които се наслаждават на спокоен пикник в красива обстановка, където наблюдението на китове и костенурки е често срещано събитие.

image



Карлайл Бей е природно пристанище и залив на залива на западното крайбрежие на Барбадос и е главното пристанище, което се свързва с столицата Бриджтаун. Луксозни яхти и катамарани са закотвени тук и множество забавни дейности са само на няколко крачки от тях. Сред тях е морският парк, първокласно място за гмуркане с шнорхел.
  1. image








Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Много хубав ром
16.03.2018 13:37
прявят тук...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: corsicasky
Категория: Забавление
Прочетен: 26223
Постинги: 11
Коментари: 2
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930